Velkommen til min hjemmeside :-)

Keramik Og Kaos, Møllegården, Stenstrupvej 98, Lumsås, 4500 Nykøbing Sj. (+45) 23 90 03 43; nielshuang@mail.dk facebookgruppe: Extruderet Keramik


Mit primære keramiske fokus er på extruderingsteknikken som jeg har arbejdet med siden 1984.

Jeg har oprettet en facebook gruppe: "Extruderet Keramik", (omkring januar 2018) for at udbrede kendskabet til extrudering, og her lægger jeg forskellige videoer og fotos op, som du er velkommen til at se. Jeg har brugt al den plads jeg har til rådighed til videoer her på hjemmesiden, så på "Extruderet Keramik" kan jeg lægge nye videoer og fotos op uden begrænsninger.

Ved extrudering*) af ler, presses ler ud gennem e t formgivende mundstykke, på samme måde som f.eks. tandpasta presses ud gennem et rundt hul i tandpastatubens mundstykke.
Denne teknik finder jeg meget fascinerende idet extruderingens utallige muligheder og begrænsninger fortsat er en udfordrende inspirationskilde for mig.
I mit tilfælde begynder den skabende process ved udformningen af et nyt mundstykke, der skal gøre det muligt for mig, at extrudere en ønsket profil til et nyt produkt, hvad enten det er en brugsgenstand eller et stykke unika.
Extruderingsteknikken er ikke særlig udbredt blandt keramikere, hvilket jeg tror skyldes, at fremstillingen af mundstykker til extruderen, fordrer både en keramisk- og en finmekanisk forudsætning, som kun få besidder.
For mig er extruderingsteknikken imidlertid oplagt, fordi den stimulerer min fantasi og kreativitet, både som keramiker og som ingeniør.
Jeg har benyttet teknikken siden 1984, hvor jeg fremstillede min egen extruder, som jeg stadig benytter, og som jeg har fremstillet mere end 100 mundstykker til.
I 2014 lykkedes det mig , at tilføre extruderingsteknikken en helt ny "dimension", idet jeg "opfandt" en metode til, at fremstille et mundstykke som kan bidrage med rotation under extrudering(!), hvilket så vidt jeg ved ikke er set før. Jeg kalder denne proces "Extwisted".
Dette "teknologiløft" er jeg meget optaget af i øjeblikket, hvor jeg har opnået en rotation på 45 grader, hvilket jeg arbejder på at øge.
i øvrigt er mine arbejder extruderet i stentøjsler og glasurbrændt ved 1.310 C, i en gasovn under reduktion.

Mange hilsner,
Niels Huang.

PS. Find min extruderings video ved, at klikke på "Gæstebog", og derefter på "extruderings video".

*) Extruderen består af et rør med udskiftelige formgivende mundstykker, hvorigennem ler (i mit tilfælde) presses ud med et stempel.
**) Jeg har lavet flere mundstykker i 2015, hvor jeg har opnået en rotation på 30 grader . . .

English translation:

During clay extrusion*), clay is pressed through a forming nozzle in the same way as, e.g. pressing toothpaste through the nozzle of the toothpaste tube.
I find this process very fascinating, as the countless possibilities and limitations keeps on, being a challenging inspiration to me.
My creative process starts when designing a new nozzle, in order to
create a new profile for one of pieces as well as for domestic ware. Extrusion is not a common technique among potters, as you have to be skilled in ceramics as well as in mechanics, to create new nozzles.
However, being a potter as well as an engineer, I find the technique obvious for me, as it stimulates my fantasy and creativity on both fronts.
I have used the technique since 1984, using my homemade extruder, that I still use, having produced more than 100 nozzles for it.
In 2014 I succeeded in adding a new "dimension" to the technique, as I "invented" a way to add rotation to a nozzle during extrusion, which I don't think has been done before. I have given this process the name "Extwisted".
I am very focused on this technology "leap", as I have obtained a rotation of 45 degrees, and will try to increase this considerably.
My works are by the way, extruded in stoneware and glaze fired at 1.310 C in a gas kiln under reduction.

With love,
Niels Huang

PS.Find my extruder video: Go to "Visitors Book" and enter "extruderingsvideo".

*) An extruder consists of a tube with a plunger that can press clay through exchangeable nozzles of different designs.22-06-2021

Ane

Hej Niels

Nu ser jeg at jeg kan skrive til dig her.

Jeg fandt to af dine kopper i en genbrug og er så glad for dem, at jeg må have flere! Har du en webshop eller hvor kan jeg købe flere?
Dbh Ane

08-11-2020

Niels Huang

Kære Ulla & Søren, jeg er hjemme torsdag formiddag d.19. nov. (men ikke d. 17.-18. ) så I er meget velkomne, - jeg er mere i tvivl om jeg har den ønskede kande . . .

08-11-2020

Ulla og Søren Møller

vi vil rigtig gerne hav e en af dine kander- ikke meget stor. Helst i blå nuancer .Vi er i Odsherred til torsdag formiddag. Er der muglighed for at vi kan besøge dig mens vi er her.

Hjemmeside 26-02-2018

Tobias Lau

Kære NielsVil du sende mig din email (jeg kan ikke finde den på siden her). Jeg har nemlig en forespørgsel om en ny type vase, som du måske kunne hjælpe med at få udviklet.Gode hilsener

Tobias Lauwww.beyondcoffee.dk

10-01-2018

Pernille

Hej Niels.

Har du nogle gulvvaser ?

venlig hilsen

Pernille

14-04-2017

Dorthe Holst-Jacobsen

Hej.

Vi vil meget gerne køre til Sjællands odde og se dit keramik heri påsken.

Holder du åbent her i påsken?

21-06-2016

Pia

Hej igen Niels.

Ej det var også en lidt sen efterlysning :) Ok. Men TUSIND tak fordi du gav dig tid til at finde ud af det, det var sødt af dig. Vi ses på Ovnhus markedet om ikke så længe.


Bedste hilsner Pia

15-06-2016

Niels Huang

Kære Pia,

Jeg har nu været i kontakt med OVNHUS bestyrelsen, og ingen kender noget til, at der skulle være glemt en luftmadras sidste år. Jeg var faktisk også selv med til, at rydde op på pladsen sidste år, og ingen fandt en efterladt luftmadras. Kan du eventuelt have
glemt den et andet sted?

Mange hilsner, Niels

15-06-2016

Niels Huang

Hej Pia, jeg opbevarer OVNHUS materialer fra det ene år til det næste, (plakater, bannere, sokler m.m.), men der var ikke nogen luftmadrasser, så jeg må lige spørge bestyrelsen om nogen kender til en glemt luftmadras, men det er desværre lidt sent, at
du først efterlyser den nu . . . Jeg ved ikke helt, hvordan man kommunikerer her på min hjemmeside, men jeg vil prøve at svare dig her. Mange hilsner, Niels

14-06-2016

Pia

Hej kære Niels Huang. Jeg var med på Ovnhus markedet sidste år og kom til at glemme min luftmadras. Jeg glemte den uden for cafeen. Jeg fik snakket med en fra markedet, som sagde du måske vidste noget om hvor den er landet? De bedste hilsner Pia

31-03-2016

mange hilsen, Niels

Hej Lise,

Det lyder dejligt, og jeg kan godt sende en vase til dig, men jeg er lidt i tvivl om, hvilken vase du tænker på. Hvis det er en som den til højre, så koster den Kr. 120 og er ca.10,5cm høj, men den er jo desværre solgt.

31-03-2016

Lise schmidt

Hej Niels jeg har fået en af dine vaser som gave og er rigtig glad for den og nu vil jeg gerne give en af dine vaser som gave. På din hjemmeside er der en lys blå med lidt rødt hvad koster den? Kan du evt sende en sådan vase da jeg bor i Helsingør ?

Hjemmeside 07-03-2015

Terkel Skou Steffensen

Hej NielsJeg faldt over din hjemmeside fordi jeg er interesseret i ekstruderet keramik. Jeg går i øjeblikket på en designskole i Schweiz hvor jeg læser produkt design. Jeg er ved at tage min kandidat her.
Jeg er ved at arbejde på en serie at kontor artikler, som jeg tænker skal laves i ekstruderet keramik.
Er det er svær process at arbejde med? Jeg fandt nogle billeder på nettet jeg synes var ret intressante. Se vedhæftet. Jeg ved dette selvfølgelig er svært at fremstille. Det kunne være intressant at snakke med dig om det, da jeg ikke har nogen erfaring med
keramik endnu.Rigtig god dag . Kh Terkel